Tuesday, November 2, 2010

GOP menangkap gabenor dalam sekurang-kurangnya 4 negara

WASHINGTON - Parti Republik pada Selasa gabenor ditangkap yang telah diadakan oleh Demokrat di Michigan, Tennessee, Kansas dan Oklahoma dan berharap bagi banyak keuntungan statehouse lain sebagai gabenor yang dipilih pengundi di lebih dari dua-pertiga bangsa.
Namun ada sebuah titik terang beberapa untuk Demokrat dalam menghadapi sebuah gelombang anti-incumbent menyapu negara itu. New York Andrew Cuomo Demokrat parti terkini melonjak teh Carl Paladino Republik untuk memenangi kerusi gabenor, pos yang sama ayahnya, Mario, telah menyelenggarakan dua dekad lalu.

Dan gabenor Demokratik Maryland, New Hampshire dan Arkansas menyingkir cabaran Republik.
Maryland Gabenor Martin O'Malley bertahan cabaran berjuang keras dari pendahulunya, Republik bekas Gabenor Robert Ehrlich. New Hampshire Gabenor John Lynch dan Gabenor Arkansas Mike Beebe juga ini dilantik semula.
Tetapi sebahagian besar berita untuk Demokrat adalah suram, sebagai gelombang yang sama yang melanda Kongres Demokrat mengambil korban pada statehouses.
Di Michigan, Republik pengusaha Rick Snyder, yang bersumpah untuk memainkan ekonomi negara hancur, mengalahkan Lansing Walikota Virg Bernero, seorang Demokrat. Gabenor Demokrat saat ini, Jennifer Granholm, tidak mencari kembali pemilihan.
Di Oklahoma, US Rep Mary Fallin, seorang Republikan, menjadi gabenor wanita pertama negara. Dia mengalahkan Demokrat Leftenan Gabenor Jari Askins untuk menggantikan istilah-terhad Demokratik Gabenor Brad Henry.
Di Tennessee, Knoxville Republik Walikota Bill Haslam dikalahkan pengusaha Demokrat Mike McWherter untuk memenangi gabenor membuka negara. Demokrat Gabenor Phil Bredesen adalah istilah-terhad dan tidak dapat berjalan.
Dan di Kansas, konservatif Republik Senator Sam Brownback dikalahkan Senator Demokrat Tom negara Belanda untuk memenangi gabenor itu. Demokrat Kathleen Sibelius terpilih pada tahun 2002 dan sekali lagi pada 2006 sebelum bergabung dengan Kabinet Presiden Barack Obama sebagai setiausaha Kesihatan dan Perkhidmatan Kemanusiaan. Leftenan Gabenor Mark Parkinson berlaku, tetapi tidak berjalan untuk jangka waktu penuh.
Dalam perlumbaan high-profile di mana kedua-dua belah pihak menghabiskan berjuta-juta, Gabenor Texas Rick Perry Republik, yang telah berkhidmat 10 tahun, mengalahkan Demokrat Bill White, seorang bekas walikota Houston. Perry, yang sebelumnya selamat cabaran GOP bersemangat primer dari Senator Kay Bailey Hutchison, telah selaras dirinya dengan sayap Sarah Palin dari Parti Republik.
Republik leftenan South Dakota's gabenor, Dennis Daugaard, mengalahkan penantang Demokrat Scott Heidepriem untuk berjaya jangka-terhad Gabenor Mike Rounds, menjaga kerusi di tangan GOP. Alabama juga tetap dalam medan Republik sebagai negara Rep Robert Bentley mengalahkan calon Parti Demokrat Ron Sparks. Republik Gabenor Bob Riley adalah istilah-terhad.
Di Nebraska, Republik Gabenor Dave Heineman dengan mudah terpilih kembali atas calon Demokrat, peguam Mike Meister.
Demokrat mencari beberapa hadiah hiburan yang lain, berharap untuk menang dengan Demokrat Jerry Brown untuk mendapatkan pekerjaan lamanya semula sebagai gabenor California.
Tapi yang jelas, ini hari pemilihan bukan salah satu Demokrat yang menikmati, dengan demam anti-incumbent berleluasa dan pengangguran terjebak selama berbulan-bulan di dekat 10 peratus.
Secara sejarah, parti memegang Rumah Putih telah kehilangan sekitar lima gabenor dalam pemilihan jangka menengah pertama selepas presiden baru memerlukan pejabat. Penganalisis di kedua-dua belah pihak diharapkan korban Demokrat akan lebih tinggi tahun ini. Republikan menjangka pickup bersih minimal enam dan mungkin sebanyak 12. Demokrat berharap kerugian boleh diadakan untuk jumlah yang lebih kecil.
Republikan potensi keuntungan bermata gabenor sekarang dipegang oleh Demokrat melintasi petak luas Midwest industri dan Great Lakes, dari Iowa ke Pennsylvania. Selain mempunyai beberapa tahap tertinggi bangsa pengangguran, banyak dari negara karat-belt secara tradisional telah menyatakan ayunan presiden.
The GOP berjuang keras untuk meningkatkan pijakan di New England, secara tradisional rumput Demokrat tapi tahun ini sangat banyak dalam bermain. Republikan berusaha untuk menuntut gabenor yang diadakan oleh Parti Demokrat di Massachusetts, New Hampshire dan Maine dan untuk memanjangkan memerintah GOP di Rhode Island, Vermont dan Connecticut.
Kedua-dua parti kebangsaan menghabiskan berat pada perlumbaan. Persatuan Gabenor Parti Republik mengatakan menghabiskan $ 102 juta tahun ini, sekitar setengah dari itu di 10 negara itu dianggap penting untuk kontes 2012 presiden: Arizona, Colorado, Florida, Iowa, Michigan, Nevada, New Mexico, Ohio, Pennsylvania dan Wisconsin. Persatuan Gabenor Demokrat menghabiskan sekitar $ 50 juta.

Beberapa 37 gabenor berada di dalam baris. Mengapa begitu banyak? Kombinasi kebetulan putaran biasa ditambah bangsa untuk mengisi syarat belum berakhir dan negara-negara menukar kitaran pemilihan mereka.
Dari bangsa-bangsa ini, 24 adalah untuk "terbuka" kerusi, yang di mana tidak ada incumbent berlari. Beberapa pemain lama adalah istilah-terhad, yang lain memutuskan untuk tidak menjalankan sedemikian ekonomi sulit kali.
Di Florida, Republik-berpaling-bebas Gabenor Charlie Crist memutuskan untuk mencalonkan diri untuk Senat, kontes ia kehilangan Selasa.
Florida merupakan salah satu-bangsa yang paling sukar berjuang di negeri ini, dengan kedua-dua belah pihak menghabiskan berjuta-juta bangsa antara pengusaha Republik Rick Scott dan Demokrat Alex Sink, pengarah kewangan negara. Bangsa lain diawasi ketat, dan salah satu yang paling ganas, adalah di Ohio, di mana Gabenor Ted Strickland Demokrat berjuang untuk masa jawatan kedua melawan Republik Jon Kasich, bekas ketua Jawatankuasa Belanjawan DPR.
Banyak pemain lama yang memilih untuk menjalankan, seperti yang dilakukan Strickland, menghadapi persaingan yang ketat. Govs demokratik. Chet Culver dari Iowa dan Deval Patrick of Massachusetts di antara pemain lama terancam tahun ini Demokrat.
Di California, Demokrat Brown, saat ini jaksa agung, berada dalam pertempuran sengit dengan miliarder Republik Meg Whitman. Bekas CEO eBay menuangkan lebih dari $ 150 juta dari wangnya sendiri ke dalam kempen, sehingga bangsa nonpresidential paling mahal dalam sejarah bangsa.
Saat ini ada 26 gabenor Demokrat dan 24 Republik.
Gabenor secara langsung di garis api di negara-negara pengangguran yang tinggi, dan banyak sudah korban dari krisis ekonomi terburuk sejak 1930-an. Berbeza dengan kerajaan persekutuan, negara yang paling tidak boleh meminjam untuk menghabiskan atau mencetak wang.
Yang menghasilkan cukai yang lebih tinggi dan PHK di seluruh bangsa. Pada tahun kewangan yang berakhir pada bulan September, cukai meningkat 29 negara dengan jumlah sebanyak $, 24 bilion dengan jumlah terbesar di lebih daripada 30 tahun, menurut Gabenor bipartisan National Association.
Yang tidak menimbulkan suasana kondusif untuk mapan mencari pemilihan semula, atau bagi ahli parti yang saat ini menguasai Gedung Putih dan kedua-dua majlis Kongres.