Thursday, November 11, 2010

Tumpahan panel kepala: BP, rakan perlu 'reformasi top-ke-bawah'

WASHINGTON - ". Yang memerlukan reformasi dari atas ke bawah" The co-ketua Parti Republik panel presiden mempelajari penyebab tumpahan minyak Teluk mengecam BP dan kontraktornya pada hari Selasa, menyebut mereka "lambat" pada keselamatan yang Ahli Sementara itu, beberapa mempersoalkan BP keputusan yang dibuat sebelum letupan 20 April.
"Setiap syarikat bertanggung jawab untuk satu atau lebih egregiously keputusan yang buruk," kata Bill Reilly dalam membuka komen di hari terakhir sidang terkini yuran sebelum mengeluarkan laporan akhir pada bulan Januari. Syarikat ia maksudkan adalah BP, yang dimiliki dengan baik, Halliburton, yang dilakukan bekerja semen kritis di perigi, dan transocean, yang dimiliki rig yang digunakan untuk mengebor perigi.
Berkaitan kandungan
Tumpahan panel: Risiko diambil, panggilan yang buruk dibuat di rig letupan
Mana minyak Teluk? Dalam jaring makanan, kajian menyebutkan
Karang mati berhampiran tumpahan BP disebut 'merokok gun'
Pengajian: Beracun kimia umum selepas BP tumpahan
Pantai Teluk kemelesetan paku spill pasca-BP minyak
BP, khususnya, katanya, "telah terkenal mencabar mengenai masalah-masalah keselamatan proses."
Kata-kata paling keras belum dari yuran yang diikuti komen bekas kepala BP Tony Hayward mengakui bahawa syarikat tidak bersedia untuk Teluk bencana tumpahan minyak Mexico.
Dalam wawancara dengan BBC, Hayward mengatakan rancangan kontingensi syarikat tidak memadai dan "kami yang itu hari ke hari."
Reilly, seorang bekas Badan Perlindungan Persekitaran kepala di bawah selama George HW pemerintahan Bush, mengatakan sesi Isnin laporan kakitangan "menemukan sebuah suite keputusan yang buruk: ujian semen gagal, penghapusan awal dari lumpur underbalancing telaga, ujian tekanan negatif yang gagal tetapi divonis berjaya, kekurangan perhatian jelas, gangguan atau salah membaca kunci penunjuk yang gas naik ke rig. "
Lebih AS Berita
CIA probe wajah kedua atas pelupusan rakaman
Pejabat Arsip Nasional isyarat mereka akan membuka kembali probe ke apakah penghancuran rakaman video CIA soal siasat melanggar undang-undang persekutuan nota. Penuh cerita
Obama hormat pasukan, mengutuk Korea Utara
menghormati skuad Raifal doktor haiwan dengan 57.000 selamat tinggal
Pakatan perdagangan bebas berjaya lolos dari AS, Korea Selatan
kapal pesiar Stricken mendekati pelabuhan San Diego
Baik Reilly dan sesama co-chair Graham Bob berusaha untuk mengklarifikasi komentar yang dibuat Isnin oleh kepala penasihat yuran yang penyelidik tidak menemukan bukti bahawa syarikat mengambil jalan pintas pada keselamatan untuk menjimatkan wang.
Mereka mengatakan itu tidak bererti bahawa ketiga syarikat yang cukup menekankan pada keselamatan.
"Masalahnya di sini adalah bahawa ada budaya yang tidak mempromosikan keselamatan ... pemimpin tidak mengambil risiko cukup serius, tidak mengenal pasti risiko yang terbukti berakibat fatal," kata Graham, seorang Demokrat dan bekas senator AS dari Florida.
"Ada beberapa siri tindakan yang sukar untuk menjelaskan dalam persekitaran ini," tambah Graham. "Untuk hanya memilih salah satu, kenyataan bahawa ada tiga ditinggalkan sementara berbeza rencana diterapkan dalam seminggu sebelum" letupan rig "adalah ilustrasi dari kenyataan bahawa tidak adanya perancangan yang konsisten untuk keselamatan."
Reilly mencatatkan bahawa para penyelidik "tidak menutup kos, hanya mengatakan bahawa mereka tidak bersedia untuk atribut motif bayaran laki-laki yang tidak boleh bercakap untuk diri mereka sendiri kerana mereka tidak hidup Tapi cerita mereka dikatakan mengerikan:. Yang buruk panggilan demi satu . Apa pun yang kita pelajari dan melihat terakhir adalah tegas bukan budaya keselamatan di rig yang saya sebut. ke budaya puas dan bercakap untuk diri saya sendiri, semua syarikat kami telah mendengar dari dipaparkan itu. "
Merujuk kepada BP, Halliburton dan transocean, Reilly menambah bahawa "bukti adalah mereka memerlukan reformasi top-ke-bawah Kami menyedari apa yang tampak terburu-buru untuk penyelesaian di Macondo,. Dan satu harus bertanya apakah drive datang dari yang menentukan orang membuat mereka tidak boleh menunggu untuk semen bunyi, atau centralizers kanan Kami tahu. sebuah budaya keselamatan harus dipimpin dari atas, dan permeat sebuah syarikat. "
Reilly berbicara di hadapan para pakar industri bersaksi tentang analisis mereka dari amalan-amalan di atas kapal rig Horizon ditakdirkan Deepwater. Federal regulator juga bersaksi Selasa sore tentang perubahan potensi untuk peraturan keselamatan.
Para ahli mempersoalkan penggunaan BP plug tunggal dalam proses. Charlie Williams, seorang saintis kepala dengan Shell Energy Resources Inc, mengatakan syarikat menggunakan minimum tiga plugs dalam perigi laut-nya.
BP juga memilih untuk mengisi baik dengan air laut, daripada lumpur penggerudian berat, sehingga rentan untuk terjadi kenaikan minyak dan gas - suatu keadaan yang tidak dibenarkan untuk telaga eksplorasi dibor di tempat lain, kata para ahli. Syarikat juga memilih untuk tidak menggunakan colokan mekanik, peranti meletakkan di dalam paip yang juga boleh blok minyak dan gas.
Paling Hangat
Russia perburuan agen yang mengkhianati sel AS
Bedah kesalahan mengarah doc ke culpa MEA awam
menghormati skuad Raifal doktor haiwan dengan 57.000 selamat tinggal
kapal pesiar Stricken diderek rumah
persatuan GOP terhadap pemotongan pertahanan mengikis
Banyak keputusan akan diperlukan masa tambahan dan bahan, kata Steve Lewis, seorang jurutera teknologi pengeboran canggih dengan Seldovia Jasa Kelautan yang ditinjau BP rencana pengeboran, izin persekutuan dan komunikasi atas nama komisyen.
"Saya tahu ada tekanan terhadap orang-orang ini untuk mendapatkan dilakukan dan bergerak," kata Lewis. "Yang jelas dan berebut menggaul tidak benar-benar diperlukan."
The April 20 letupan kapal rig itu menewaskan 11 pekerja dan menendang dari tumpahan minyak terburuk dalam sejarah AS.
chief engineer yuran, Richard Sears, membungkus mendengar dengan menghuraikan tujuh penemuan pengurusan, termasuk pusat kacau kuasa dan kaskade peracikan masalah kecil yang akhirnya menyebabkan 11 orang mati dan berjuta-juta galon minyak tumpah.
"Ini adalah sesuatu yang dibina di atas jam jika bukan hari, minggu, bulan. Syarikat-syarikat yang terlibat masing-masing data yang telah. Mereka masing-masing bertanggung jawab untuk operasi, dan jika data telah bersama berbeza dan operasi yang telah dilakukan berbeza, saya yakin bencana ini boleh telah dicegah, "kata Sears. "Dan untuk alasan apapun ... hal itu tidak berlaku seperti itu, dan itu menyedihkan."
Kisah: Halliburton menolak untuk senarai bahan kimia gas pengeboran
Ex-BP CEO membela tindakan sendiri
Hayward BP mengatakan "tidak bersedia menghadapi intensitas pengawasan media" itu dihadapi sebagai berjuta-juta barel minyak dituangkan ke laut dan terdampar di pantai.
Hayward meninggalkan jawatannya bulan lepas setelah mengambil banyak antipeluru untuk pengendalian yang buruk awam BP bencana. Gaffes termasuk kenyataan bahawa "Saya ingin hidup saya kembali" yang diejek di media AS dan disita oleh pengkritik BP.
Hayward mengatakan dia "sangat marah" di fitnah peribadi.
"Jika saya telah melakukan gelar di Rada (The Royal Academy of Drama Seni) bukan gelaran dalam bidang geologi, saya boleh melakukannya lebih baik, tapi aku tidak yakin akan telah menukar hasilnya," katanya.
Hanya pada msnbc.com
'China di rumah': Rap mengambil mata wang meludah
Bedah kesalahan mengarah doc ke culpa MEA awam
Amazon membela 'pedofil's Guide'
'Aku tidak bersalah,' mengaum ayah China menjatuhkan hukuman
Pelarian misi sekolah: Jadi magnet gadis
Mana kereta saya? Menjaga terhadap gangguan otak
Ia membela keputusan yang banyak dikritik untuk mengambil bahagian dalam perlumbaan yacht dengan keluarganya pada puncak krisis, mengatakan ia tidak melihat anaknya selama tiga bulan dan hanya di atas kapal selama enam jam.
"Aku tidak yakin aku akan melakukan sesuatu yang berbeza," ujar Hayward.
Hayward mengatakan BP telah menemui dirinya tidak mampu meminjam dari pelabur antarabangsa semasa krisis tumpahan, mengancam kewangannya. Dia mengatakan bahawa sebelum pertemuan dengan Presiden Barack Obama di Gedung Putih pada bulan Jun, "pasaran modal secara berkesan tertutup untuk BP."