Wednesday, November 3, 2010

Besar orang banyak yang diharapkan untuk San Fran Giants parade

SAN FRANCISCO - Ini bandar besbol-terpesona akan toast San Francisco Giants 'World Series kejohanan dengan iring-iringan mengingatkan ticker-tape Rabu ini diadakan ketika pasukan bergerak ke barat dari New York 52 tahun yang lalu.
kerumunan besar fans menjerit diharapkan garis setiap inci dari trotoar lebar, jumlah mereka membengkak oleh pekerja pejabat, keluar-tetamu-bandar dan anak-anak mengambil hari cuti sekolah untuk memberi hormat pasukan menyesuaikan diri menggambarkan diri dan pakaian bekas yang memenangi besbol tertinggi kehormatan.
pegawai Civic dan Giants akan naik di baris kenderaan beratap terbuka digalakkan sepanjang Montgomery Street di Daerah Kewangan, lalu turun Market Street ke Civic Center untuk perayaan dan persembahan dari sebuah kunci untuk bandar oleh Datuk Bandar Gavin Newsom.
Ribuan peminat garau telah berkumpul di tempat yang sama di bawah kubah City Hall oren menyala pada Isnin malam untuk menonton sebuah televisyen paparan outdoor besar yang menangkap pasukan Game 5 menang atas Rangers Texas. The Giants akhirnya tercapai dominasi World Series yang terhindar pasukan pada tahun 1962, 1989 dan 2002.
Pada hari Selasa, orang-orang menjajakan souvenir Giants di sudut-sudut di seluruh wilayah pusat bandar, dan garis jam-lama terbentuk di luar kedai ruangan istirahat Giants berhampiran AT & T Park, di mana orang membeli topi, teeshirts dan item lain untuk digunakan untuk pawai.
"Saya hanya ingin menjadi sebahagian daripada kebahagiaan di sini," kata Pacifica penduduk Ofelia Guiriba.
Begitu banyak orang yang diharapkan untuk parade yang Newsom mendesak orang untuk mengambil pengangkutan awam.
Golden Gate Ferry bercadang untuk menggunakan feri tambahan yang mampu membawa 715 penumpang untuk peminat antar-jemput dari Marin County ke bandar. Bay Area Rapid Transit sistem merancang untuk menjalankan kereta api lagi di semua lini dan mendesak pengendara untuk membeli tiket pulang pergi untuk mengelakkan baris.
"BART adalah buzz mendengar bahawa banyak orang yang merancang untuk mengambil cuti atau bahkan membiarkan anak-anak mereka membolos dari sekolah untuk melihat perayaan bersejarah," kata lembaga itu Selasa. "Namun, bagi mereka dengan hari kerja biasa atau keperluan lain untuk sampai ke bandar, mengambil BART dapat membantu mengelakkan lalu lintas tambahan menyumbat jalan dan tempat letak kereta kerana parade."