Thursday, November 11, 2010

indicts Federal Grand Jury 'Barefoot Penjahat'

SEATTLE - The 19-tahun "Barefoot Penjahat," yang dituduh dalam siri dua tahun kecurian dari negara bahagian Washington ke Caribbean, Rabu didakwa oleh dewan juri persekutuan di Seattle.
Colton Harris-Moore telah didakwa atas tuduhan termasuk pengangkutan antara negara bahagian dari pesawat dicuri dan menjadi buronan yang memiliki senjata api, Jaksa AS Pejabat diumumkan.
"Hari ini juri tindakan merupakan langkah penting dalam memegang Colton Harris-Moore bertanggung jawab atas tindakan jenayah," kata Jaksa Jenny A. Durkan.
Harris-Moore wajah hingga 10 tahun penjara masing-masing empat dari jumlah. Ia tetap di sebuah pusat penahanan persekutuan di SeaTac, Washington, dan dijadualkan akan diseret pada dakwaan 18 November.
Mesej kiri dengan peguam Harris-Moore, John Henry Browne, tidak akan dikembalikan.
Setelah menjalankan dua tahun dari hukum Taurat, Harris-Moore tertangkap 10 Julai di Bahamas, seminggu selepas pihak berkuasa mengatakan ia mendarat pesawat dicuri dari lapangan terbang Indiana. berkuasa Bahamas melancarkan perburuan yang luas bagi remaja dan menangkapnya saat ia cuba melarikan diri dalam sebuah perahu.
cerita Harris-Moore menarik perhatian bangsa. Sebuah fan club di Facebook menawarkan lebih dari 23,000 ahli. Eksekutif dari syarikat filem dan produksi televisyen bertanya tentang ceritanya.
iklan | iklan infoPilot otodidak disyaki di lebih daripada 70 kejahatan di sembilan negara sejak ia berjalan jauh dari rumah singgah pada bulan April 2008, banyak dari mereka di pulau-pulau luar bandar Washington.
Harris-Moore dideportasi oleh Bahamas ke Amerika Syarikat selepas mengaku bersalah secara haram memasuki negara kepulauan timur Miami. Kedutaan AS membayar denda $ 300 pada namanya.
Dia kembali ke negara bahagian Washington beberapa hari selepas penangkapannya.
Dewan juri difokuskan pada empat insiden berbeza. Dalam satu, Harris-Moore adalah dituduh mencuri Cessna dari Idaho dan terbang ke negara bagian Washington pada bulan September 2009. Dia juga dituduh mencuri sebuah bot dari Washington dan berlayar ke Oregon pada bulan Mei tahun ini.
Jaksa juga mengatakan Harris-Moore mencuri sebuah pistol berkaliber 32 di Kanada dan membawanya ke Amerika Syarikat.
Harris-Moore adalah digelar "Barefoot Penjahat" kerana polis mengatakan ia tidak mengenakan kasut selama beberapa kecurian dia dituduh melakukan.