Thursday, November 11, 2010

kapal pesiar Stricken mendekati pelabuhan San Diego

SAN DIEGO - The bercuti pelayaran di atas kapal laut terpukul akan datang berakhir sebagai kapal mendekati San Diego, dan seorang pegawai kapal perahu itu mengatakan Khamis bahawa kedua-dua penumpang dan awak mengatasi dengan baik dengan "cabaran jelas."
Petty pegawai Rachel Poland mengatakan kapal tersebut sedang ditarik oleh kapal tunda dan harus mencapai kumpulan lain kapal tunda sekitar lapan batu dari San Diego sekitar 5:30 PST (08:30 EST). Pada saat itu sebanyak enam kapal tunda akan mula towing yang Splendor Karnaval ke port, sebuah operasi yang akan mengambil masa kira-kira dua jam.
Dia mengatakan keadaan cuaca yang menguntungkan bagi operasi, tetapi tunda harus berhati-hati kerana saiz besar kapal dan kerana itu benar-benar tanpa kuasa.
Operasi ini dijadualkan akan berlangsung hampir tepat empat hari selepas kapal raksasa kehilangan kuasa dengan hampir 4,500 penumpang dan anak kapal. Hal ini dijangka akan memakan masa beberapa jam untuk seluruh penumpang untuk turun kapal.
John heald, senior cruise Karnaval's pengarah yang saat ini masih dalam Splendor Karnaval, mengatakan bahawa "tetamu telah megah dan telah naik ke cabaran yang jelas dan sukar onboard keadaan."
"Saya tidak bau mawar pada waktu yang terbaik tetapi kerana pakaian tidak bekerja dan saya hanya mempunyai dua pasang seluar saya bau seperti Paris pada hari musim panas," tulisnya dalam blognya.
Komen adalah sebahagian dari yang pertama dari salah satu penumpang dan krew untuk mencapai daratan baik sebagai link internet dan telefon telah turun sampai jam terakhir.
iklan | iklan info'Mr Marah '
Dia juga memperingatkan orang-orang terhadap terlalu negatif tentang pengalaman setelah mereka mencapai pantai.
Kisah: Karnaval CEO meminta maaf kepada kapal penjelajah terdampar
"Ketika anda melihat reporter berita tempatan dengan rambut besar bercakap dengan Mr Marah ingat bahawa ada banyak banyak banyak banyak lagi yang akan memberi tahu anda apa yang mereka telah memberitahu saya dan krew dan itu adalah bahawa Karnaval sebagai syarikat telah melakukan apa-apa mereka dapat dan terus melakukannya untuk membantu mereka melalui situasi yang sukar, "tambah blog.
Dia juga mengatakan dia sudah membuat banyak pengumuman dari jambatan untuk membuat semua orang mengenai situasi.
Seth grabel, 28, Las Vegas penyihir, menunggu orang tuanya, yang berada di kapal pesiar dengan beratus-ratus penyihir menyertai dalam konvensyen mengenakan oleh David Productions Sandy St Joseph, Missouri.
"Ayah saya adalah seorang ahli silap mata amatur, tapi ibuku membenci sihir Dia. Pertempuran ini gigi dan kuku Dia. Tidak ingin meneruskan hal ini Dia. Intuisi. Saya tidak berfikir ayah saya akan tinggal turun satu ini , "kata grabel.
Jangan lewatkan cerita-cerita Perjalanan

Courtesy of Semenanjung, Hong Kong
Tiba di gaya di tujuan tersebut mewah
Dari paraglider untuk speedboat, pemindahan hotel ini akan mempunyai anda tiba di gaya. Penuh cerita
Dunia yang paling romantis pulau
Lebih US pelajar berehat 'jurang tahun mengambil
Southwest melancarkan 2nd Dijual kadar untuk hari musim sejuk
Truffle-memburu sorot bercuti Itali
Apa sahaja yang memerlukan kuasa elektrik yang tersingkir oleh api Isnin pagi di ruang mesin. Tidak ada AC, tidak ada makanan panas, ada air panas, kasino tidak. Kolam renang luar batas kerana tidak ada cara untuk pam klorin.
Lines untuk peregangan makanan yang sejuk selama berjam-jam.
Toilet dan minuman percuma
Toilet bekerja di sebahagian besar bilik, kata Gerry Cahill, chief executive Karnaval Corp 's Carnival Cruise Lines. Bar itu terbuka dan menawarkan minuman percuma. Ada band muzik dan permainan anak-anak.
Intermittent perkhidmatan telefon bimbit kembali hari Rabu, dan Karnaval membuat lapan telefon satelit yang sedia bagi penumpang untuk membuat rumah cepat panggilan.
The Splendor 952-kaki kiri Long Beach pada hari Ahad untuk perjalanan tujuh hari ke Riviera Mexico. Kapal itu 200 kilometer selatan San Diego dan sekitar 44 batu dari pantai ketika api membunuh kekuatannya.
Cahill mengatakan tab mesin pada salah satu daripada enam generator diesel "split," menyebabkan api. Ia mengatakan ia meragukan armada kapal yang lain di Miami syarikat berpusat di berisiko.
iklan | iklan info"Kami belum pernah hal seperti ini terjadi sebelumnya, jadi aku benar-benar tidak berfikir kita mempunyai risiko terhadap kapal yang lain," katanya dalam sebuah sidang akhbar hari Rabu. "Ini adalah situasi yang sangat tidak biasa."
Tidak ada yang terluka, namun ketidakselesaan tumbuh sebagai jam berlalu. kuasa tambahan kapal yang diizinkan untuk toilet kerja dan air sejuk tetapi sebahagian besar jasa yang lain tersingkir.
Video: Stranded kapal pesiar yang diderek ke US (di halaman ini)
Gina Calzada, 43, dari Henderson, Nevada, kata kakak diabetes nya, Vicky Alvarez, memanggilnya Rabu pagi di telefon selularnya dan mula menangis. Dia bilang dia belum mampu mengambil insulin nya untuk diabetes kerana dia tidak cukup makan.
Dia mengatakan Calzada semua yang dia makan adalah roti, timun dan salad.
"Dia mengatakan itu bau makanan busuk dan asap," kata Calzada. "Itu gelap, dan dingin."
suami Alvarez mengatakan bahawa ketika dia pergi mencari makan untuk isterinya, seorang ahli awak menyuruhnya untuk memberikan padanya Tic-Tac.
Karnaval pegawai mengatakan mereka tidak boleh mengesahkan laporan Alvarez.
Spam, Pop Tarts, ketam kalengan
Tentera Laut helikopter terbang di Spam, Pelacur Pop dan daging ketam tin dan barang lain untuk para penumpang dan awak, kata penumpang David Zambrano, yang menelefon majikannya, Denver stesen NBC kusa, dari kapal.
Interaktif: Engine melumpuhkan api kapal pesiar (di halaman ini)
"Ini hampir seperti kapal pesiar diet kerana kita sudah makan salad dan buah-buahan dan sandwic kecil," kata Zambrano.
Memang, ketika mempertahankan tindakan awak dan kesabaran penumpang, heald tidak mengakui bahawa masakan onboard meninggalkan sesuatu yang diingini.
Paling Hangat
Russia perburuan agen yang mengkhianati sel AS
Bedah kesalahan mengarah doc ke culpa MEA awam
Iraq setuju pada kerajaan baru setelah jalan buntu
kapal pesiar Stricken diderek rumah
persatuan GOP terhadap pemotongan pertahanan mengikis
"Satu hal yang pasti sekalipun ... ... aku ragu onboard ada yang pernah akan pernah mau makan sandwich lagi," tulisnya.
Karnaval pertama dirancang untuk mengangkut kapal ke pelabuhan Mexico Ensenada, tidak jauh dari kompleks studio filem digunakan untuk filem "Titanic," dan penumpang bas ke Amerika Syarikat.
Tetapi pusat pelayaran memutuskan akan lebih baik untuk pergi sedikit lebih jauh ke San Diego, hemat penumpang naik bas 50-kilometer ke sempadan. San Diego juga menawarkan pengangkutan yang lebih dan pilihan hotel.
"Keadaan di kapal telah mencabar dan kami sangat, sangat menyesal atas ketidaknyamanan dan ketidakselesaan yang tetamu kami harus berurusan dengan dalam beberapa hari terakhir," kata Cahill. "Mereka mendaftar untuk sebuah percutian pelayaran besar dan jelas bukan itu yang mereka terima."