Thursday, November 11, 2010

melarang negara bahagian Washington 'pemadaman listrik di dapat' minuman

SEATTLE - Washington negara Liquor Control Board telah memilih untuk melarang penjualan minuman tenaga tinggi-alkohol, secara meluas dikenali sebagai "pemadaman dalam tin," setelah rawat inap dari sembilan pelajar di negara bahagian bulan lepas.
Washington adalah negara kedua penjahat tanaman baru yang sangat berkafein, berat-alkohol minuman popular dengan orang-orang muda selepas Michigan melarang mereka awal bulan ini.
Larangan kecemasan akan berlangsung selama 120 hari selepas 17 November, sedangkan papan berjalan melalui prosedur memperkenalkan larangan kekal.
Lebih AS Berita
CIA probe wajah kedua atas pelupusan rakaman
Pejabat Arsip Nasional isyarat mereka akan membuka kembali probe ke apakah penghancuran rakaman video CIA soal siasat melanggar undang-undang persekutuan nota. Penuh cerita
Obama hormat pasukan, mengutuk Korea Utara
menghormati skuad Raifal doktor haiwan dengan 57.000 selamat tinggal
Pakatan perdagangan bebas berjaya lolos dari AS, Korea Selatan
kapal pesiar Stricken mendekati pelabuhan San Diego
Major bir seperti Anheuser-Busch InBev dan SABMiller berhenti membuat minuman pencampuran alkohol dan kafein selepas tekanan dari pelbagai negara, tetapi syarikat-syarikat kecil telah mengisi celah di pasaran.
Pada bulan Oktober, Central Washington University sembilan pelajar dirawat di rumah sakit setelah meminum jumlah minuman jenama Empat Loko dan minuman serupa di luar kampus. Menurut universiti, tahap alkohol darah-pelajar berkisar 0,123-0,35 - 0,30 mana dianggap mematikan.
Empat Loko - sebuah minuman keras, sangat manis malt berkafein dibuat oleh Phusion Projek - adalah alkohol 12 peratus. Itu bererti satu 23,5-ons dapat adalah sebanding dengan minum lima atau enam bir.
ahli kesihatan mengatakan bahawa kafein menunda kesan alkohol, yang membolehkan orang untuk terus minum lama selepas mereka biasanya berhenti.
iklan | iklan infoLarangan itu bererti kafein-alkohol minuman tidak dapat dijual di kedai-kedai runcit di negara bermula minggu depan. kedai minuman keras negara bahagian Washington tidak membawa mereka.
Projek Phusion mengatakan "kecewa dengan panggilan terkini untuk melarang produk kami," tetapi tidak mengancam langsung mencabar saiz terkini.
Paling Hangat
Russia perburuan agen yang mengkhianati sel AS
Bedah kesalahan mengarah doc ke culpa MEA awam
Iraq setuju pada kerajaan baru setelah jalan buntu
kapal pesiar Stricken diderek rumah
persatuan GOP terhadap pemotongan pertahanan mengikis
"Walaupun kami tidak bersetuju bahawa kafein dan alkohol tidak selamat, kita menghargai perhatian setiap negara untuk warga negaranya. Kami ingin membuka dialog untuk membincangkan masalah khusus dan berusaha untuk mencapai penyelesaian," kata syarikat dalam kenyataan email.
syarikat Mainstream telah menarik produk serupa di beberapa tahun terakhir, di bawah ancaman tindakan undang-undang oleh negara.
Anheuser-Busch, pengeluar bir Budweiser, setuju pada tahun 2008 untuk mengambil kafein dari minuman tenaga yang mengandungi alkohol, seperti produk Tilt, selepas 11 negara yang dibebankan peguam umum bir itu pemasaran mereka di bawah umur peminum.
Para MillerCoors tahun yang sama, perusahaan patungan antara SABMiller dan Molson Coors Brewing Co, bersetuju untuk memindahkan kafein dari syarikat minuman tenaga Sparks alkohol. (Laporan oleh Bill Rigby. Laporan Tambahan oleh Martinne Geller Editing oleh Steve Gorman, Jonathan Oatis dan Robert MacMillan.)