Wednesday, November 3, 2010

Pelari gawang 200-1 mata air hasil shock

LONDON (Reuters) - kuda yang disebut maoi Chinn Ban menjadi pemenang harga terpanjang dalam 20 tahun di Inggeris ketika berjaya dalam lumba rintangan di Wetherby di Inggeris utara pada hari Jumaat di 200-1.
Pada tahun 1990, yg panjangnya siang dan malam sama-sama memenangi perlumbaan di 250-1 tapi pemenang hari Jumaat tersenarai di bursa taruhan Betfair setinggi 1,000-1 - dan sesuai untuk £ 912 ($ 1450).
Dilatih oleh Jennie Candlish 35 tahun di Inggeris pusat, maoi Chinn Ban adalah untuk membuat debut di atas rintangan dan mula orang luar dari 13 pelari.
Setelah balap di bahagian belakang awal, kebiri yang terdiri tanah yang baik, memimpin tiga rintangan dari rumah dan dimenangi oleh sembilan panjang untuk jockey Alan O'Keefe.
Kuda itu menyertai Candlish hanya pada bulan lalu setelah sebelumnya dengan Stan Moore yang menang dengan tiga kali awal tahun dalam bangsa Flat jarak jauh lebih pendek dan lebih rendah di kelas.
Candlish, pelatih sejak tahun 2002, mengatakan kepada laman Post Racing (www.racingpost.com): "Jelas, kerana ia adalah enam dan tujuh kuda dua ratus meter di Flat kami bertanya-tanya apakah dia akan tinggal perjalanan (dua batu) tetapi dia kuda sangat santai dan yang membantunya. "