Thursday, November 11, 2010

Kuncian dari 260,000 pelajar Fla, kakitangan mengangkat

Pembroke Pines, Florida - Sekolah di county Florida kedua terbesar - sebuah daerah dengan 260,000 pelajar dan kakitangan - yang terkunci bawah untuk sebahagian besar sekolah hari Rabu setelah seorang wanita tak dikenal disebut stesen radio, mengatakan suaminya akan pergi ke sekolah dan mulai menembak.
Lebih AS Berita
CIA probe wajah kedua atas pelupusan rakaman
Pejabat Arsip Nasional isyarat mereka akan membuka kembali probe ke apakah penghancuran rakaman video CIA soal siasat melanggar undang-undang persekutuan nota. Penuh cerita
Obama hormat pasukan, mengutuk Korea Utara
menghormati skuad Raifal doktor haiwan dengan 57.000 selamat tinggal
Pakatan perdagangan bebas berjaya lolos dari AS, Korea Selatan
kapal pesiar Stricken mendekati pelabuhan San Diego
"Sekolah yang menolak muzik, tapi masih akan ada kehadiran polis," kata Pembroke Pines Polis Capt Daniel Rakofsky. Dia tidak merinci mengapa ancaman itu berkurang.
Broward Inspektor James Notter mengatakan ancaman termasuk kata-kata benci, rupanya terhadap kumpulan-kumpulan etnik dan agama tertentu.
Polis mengatakan bahawa walaupun kabupaten memilih untuk sekolah Lockdown, gedung-gedung pemerintah yang lain tetap terbuka. Banyak keselamatan mereka sendiri di halaman.
Sekolah di Pembroke Pines, pinggiran Fort Lauderdale, pada awalnya ditempatkan pada kuncian sebagai tindakan pencegahan, dan polis di rompi tahan peluru dijaga sekurang-kurangnya beberapa pintu masuk. Kemudian kuncian itu kemudian diperluas ke semua sekolah Broward County 300. County mempunyai hampir 257.000 pelajar.
Baik lelaki mahupun wanita telah dikenalpasti, meskipun polis mengatakan mereka mengikuti beberapa memimpin. Pihak berkuasa tidak akan mengenalpasti stesen radio.
Hanya pada msnbc.com
'China di rumah': Rap mengambil mata wang meludah
Bedah kesalahan mengarah doc ke culpa MEA awam
Amazon membela 'pedofil's Guide'
'Aku tidak bersalah,' mengaum ayah China menjatuhkan hukuman
Pelarian misi sekolah: Jadi magnet gadis
Mana kereta saya? Menjaga terhadap gangguan otak
orang tua Gugup membanjiri saluran telefon dan muncul di sekolah sebagai firman menyebar kuncian.
iklan | iklan infoInez Hernandez sempat menitiskan air mata saat dia dan suaminya menunggu di luar Charles W. Flanagan High School, di mana anak laki-lakinya 15 tahun adalah mahasiswa.
"Kami hanya gelisah, takut," katanya. "Kami tidak tahu apa yang akan terjadi."
Broward County Sekolah Drew kata juru bicara Nadine sekolah lanjutan operasi seperti biasa. Selain kehadiran polis di pemberhentian muzik, semua setelah kegiatan sekolah dibatalkan.
County telah daerah sekolah kedua terbesar di negara.