Thursday, November 11, 2010

Pesara pasangan memberikan diri $ 11.000.000 menang loteri

Pasangan tua yang meraih sekitar $ 11 juta dari tiket lotere di Kanada telah memberikan wang pergi untuk tujuan yang baik dan keluarga, menurut laporan media.
Violet dan Allen Besar, yang tinggal di luar bandar Nova Scotia, memutuskan bahawa mereka tidak perlu wang dan, empat bulan selepas Lotto 6-49 menang, telah memberikan hampir semua itu ke gereja, amal haiwan, rumah sakit dan kumpulan yang lain, Halifax Chronicle-Herald melaporkan.
"Apa yang anda tidak pernah, anda tidak pernah ketinggalan," kata Violet Besar, 78, yang sembuh dari kanser, akhbar. "Kami mempunyai sebuah rumah tua, tapi kami merasa nyaman dan kita bahagia di dalamnya."
"Itu membuat kami merasa baik," katanya tentang memberi wang itu pergi. "Dan ada begitu banyak baik yang dilakukan dengan wang itu."
Allen besar adalah seorang tukang las baja dan isterinya bekerja untuk kosmetik dan syarikat coklat selama 30 tahun ketika mereka tinggal di Ontario. Menikah sejak tahun 1974, mereka pindah ke Rendah Truro di Nova Scotia pada tahun 1983, kertas tersebut.
Berkaitan kandungan
Dikembe Mutombo berdiri tinggi untuk amal
exec Makanan mengarah melawan kelaparan bukan untung
Lukisan tanda-tanda harapan di Haiti
Biarawati melelong jarang Honus kad Wagner
Pengajian: Wanita lebih amal daripada lelaki
"Kami cukup baik ditetapkan, tak jutawan, tetapi selesa," Allen Besar, 75, berkata kepada Chronicle-Herald.
Dia menggambarkan loteri menang sebagai "sakit kepala besar," kata surat kabar itu, sementara isterinya prihatin tentang "orang bengkok" yang mungkin cuba untuk mengeksploitasi mereka.
iklan | iklan info"Kami saling memiliki '
"Itu wang yang kita memenangi apa pun - kami mempunyai satu sama lain," Allen Besar mengatakan kepada surat khabar, yang mengatakan ia menelan kembali air mata saat ia berbicara.
Lebih berita dunia
Iraq setuju pada kerajaan baru setelah jalan buntu
pertengkaran ahli politik Iraq telah sepakat untuk kembali Syiah Nouri al-Maliki sebagai perdana menteri, akhir sebuah kebuntuan lapan bulan yang meningkatkan momok keganasan sektarian baru. Penuh cerita
Obama hormat pasukan, mengutuk Korea Utara
Pakatan perdagangan bebas berjaya lolos dari AS, Korea Selatan
Russia perburuan agen yang mengkhianati sel AS
Regulator: Minyak kebakaran menyebabkan masalah A380
Violet Allen program kemoterapi terakhirnya minggu lalu, Chronicle-Herald mengatakan. "Saya sangat beruntung untuk tidak bedfast," katanya kertas.
Chronicle-Herald mengatakan setelah memberikan sejumlah wang untuk keluarga, pasangan membuat sumbangan untuk tujuan yang baik seperti:
jabatan tempatan api;
gereja;
pemakaman;
Palang Merah;
Bala Keselamatan;
rumah sakit di Truro dan Halifax yang dirawat Violet besar untuk kanser;
dan organisasi yang melawan kanser, penyakit Alzheimer dan diabetes.
"Kita yang beruntung. Saya tidak mempunyai aduan," kata Violet Allen.
The Globe dan akhbar Mail mengatakan pasangan itu tinggal di rumah abad ke-19 dan memandu kereta 13 tahun dan sebuah trak lima tahun. Mereka tidak mempunyai microwave dan bahkan tanpa mel suara.
"Kami bukan orang-orang kelas tinggi '
Kabar itu telah mencetuskan headline sejauh Inggeris, tapi Violet besar mengatakan mereka tidak diberikan wang untuk kemasyhuran.
"Kami tidak melakukannya untuk mendapatkan diakui Mengapa menghabiskan wang ketika anda sudah memiliki semua yang anda perlukan?." ia mengatakan kepada Khamis Globe dan Mail.
"Kami belum menghabiskan bahkan satu sen pada diri Kita. Tidak pelancong dan kami bukan orang-orang kelas tinggi," tambahnya.
Hanya pada msnbc.com
'China di rumah': Rap mengambil mata wang meludah
Bedah kesalahan mengarah doc ke culpa MEA awam
Amazon membela 'pedofil's Guide'
'Aku tidak bersalah,' mengaum ayah China menjatuhkan hukuman
Pelarian misi sekolah: Jadi magnet gadis
Mana kereta saya? Menjaga terhadap gangguan otak
Suaminya mengatakan mereka telah "sedikit kiri, tidak banyak."
"Tapi kami punya cukup sebelum Kami bekerja. Selama 30 tahun dan meletakkan beberapa jauhnya setiap tahun," tambahnya, menurut Globe dan Mail.
Toronto Star melaporkan bahawa berita tentang kemurahan hati pasangan adalah bicara bandar.
"Orang yang tahu mereka hanya tahu itu jenis orang yang mereka - mereka hanya senang memiliki satu sama lain," kata Lori Sdn Bhd Gerbang Teknologi Cikarang, pemilik restoran House shillelagh di Lower Truro, kertas.
"Saya fikir orang bertanya-tanya mengapa mereka tidak menyimpan dan melayan diri mereka sendiri, tapi kebanyakan orang hanya berfikir itu bagus seberapa besar mereka," ia menambahkan.