Thursday, November 11, 2010

Rumah Putih menukar laporan yang mengesahkan larangan pengeboran

WASHINGTON - Sebuah inspektur jenderal mengatakan Rumah Putih diedit laporan tentang moratorium pemerintah pada pengeboran minyak lepas pantai untuk membuatnya tampak bahawa saintis dan ahli menyokong idea-idea larangan enam bulan di pengeboran baru.
Inspektor jeneral Jabatan Dalam Negeri mengatakan perubahan menghasilkan "dalam implikasi bahawa cadangan moratorium telah peer review." Tapi itu belum.
Namun, laporan itu berkata kerajaan tidak melanggar peraturan persekutuan kerana telah memohon maaf secara rasmi dan sudah umum mengklarifikasi sifat dari tinjauan pakar.
Lebih AS Berita
CIA probe wajah kedua atas pelupusan rakaman
Pejabat Arsip Nasional isyarat mereka akan membuka kembali probe ke apakah penghancuran rakaman video CIA soal siasat melanggar undang-undang persekutuan nota. Penuh cerita
Obama hormat pasukan, mengutuk Korea Utara
menghormati skuad Raifal doktor haiwan dengan 57.000 selamat tinggal
Pakatan perdagangan bebas berjaya lolos dari AS, Korea Selatan
kapal pesiar Stricken mendekati pelabuhan San Diego
Situs Politico pertama kali melaporkan penemuan inspektur jeneral. The Associated Press pada hari Rabu memperoleh salinan laporan, yang belum diumumkan.
Laporan itu mengatakan bahawa pada bulan Mei, seorang ahli kakitangan yang bekerja di bawah tenaga penasihat Rumah Putih Carol Browner kembali versi diedit dari ringkasan eksekutif laporan tersebut kepada Jabatan Dalam Negeri, dengan bahasa diubah untuk membayangkan bahawa panel dari tujuh penganalisis luar yang dilihat draft cadangan keselamatan menyokong larangan tersebut, Politico melaporkan.
Beberapa peer reviewer mengeluh, laporan Politico kata, dan jabatan yang meminta maaf kepada mereka pada awal Jun. Setiausaha Interior Ken Salazar bertemu dengan beberapa dari mereka secara peribadi dan berbicara kepada mereka pada panggilan persidangan, menurut Politico.
Yang Kompetitif Enterprise Institute, sebuah pasar-bebas think tank, yang disebut untuk menembak Browner's.
"Presiden Obama harus kebakaran Carol Browner untuk manipulasi ilmu pengetahuan," kata Myron Ebell, pengarah CEI tentang tenaga dan persekitaran.
Pengeboran deepwater, keuntungan yang tinggi
Big Oil syarikat telah datang bergantung pada pengeboran deepwater untuk menambah cadangan mereka.
Major minyak dan gas syarikat mengetahui geologi Teluk jauh lebih baik daripada bahagian lain di dunia, dan cukai dan royalti untuk projek-projek di perairan AS dianggap jauh lebih rendah daripada operasi di luar negeri. Ini juga lebih mudah dan lebih murah bagi mereka untuk memberikan minyak kepada pelanggan.
Dan perigi di Teluk bisa sangat menguntungkan. projek Pengeboran ada biasanya impas ketika minyak dijual seharga $ 50 sampai $ 60 per barel. Ini saat ini tersenarai mendekati US $ 87 per barel.
Hanya pada msnbc.com
'China di rumah': Rap mengambil mata wang meludah
Bedah kesalahan mengarah doc ke culpa MEA awam
Amazon membela 'pedofil's Guide'
'Aku tidak bersalah,' mengaum ayah China menjatuhkan hukuman
Pelarian misi sekolah: Jadi magnet gadis
Mana kereta saya? Menjaga terhadap gangguan otak
Ketergantungan syarikat-syarikat minyak 'pada wang kaya minyak di bawah Teluk tumbuh kerana mereka menjadi lebih mahir dalam mengepam minyak mentah dari dasar laut. Pada bulan Mac, sebulan sebelum BP juga pecah, industri yang dihasilkan 52.600.000 barel minyak dari telaga Teluk. Itulah jumlah tertinggi bagi bulan tersebut dalam catatan dating kembali ke 1981.
Moratorium pengeboran AS membawa serta kegiatan-pengeboran menjadi stagnan relatif selama musim panas, dan telaga pengeluaran baru ditunda.
Undang-undang perdebatan tentang kebenaran
Jabatan Dalam Negeri berakhir larangan pengeboran pada 12 Oktober. Seorang hakim federal mengatakan Selasa, bahawa kemungkinan penyelesaian dibahas dalam sidang tertutup di mana peguam bagi kerajaan dan industri minyak dan gas bumi berdebat atas kelewatan dalam mengeluarkan izin.
Kerajaan nampaknya tidak membantah tuduhan bahawa hal itu tidak mengeluarkan permit tunggal yang akan membolehkan bermulanya kembali kegiatan pengeboran dahulu dihentikan, mengatakan dalam pengajuan Isnin malam bahawa ia harus memastikan aplikasi mematuhi peraturan ketangguhannya selepas minyak Teluk Mexico tumpah.
Paling Hangat
Russia perburuan agen yang mengkhianati sel AS
Bedah kesalahan mengarah doc ke culpa MEA awam
menghormati skuad Raifal doktor haiwan dengan 57.000 selamat tinggal
kapal pesiar Stricken diderek rumah
persatuan GOP terhadap pemotongan pertahanan mengikis
Sejak mengangkat larangan tersebut, kerajaan telah menerima satu permohonan izin untuk mengebor telaga baru dan yang pertama untuk mengebor jalan menyimpang. Hal ini juga menerima tiga aplikasi semakan untuk izin bor. Semua tertunda.
Kerajaan mengatakan juga sedang mengkaji sejumlah aplikasi yang tidak ditentukan diajukan sebelum moratorium itu dicabut untuk memastikan mereka mematuhi regulations.White laporan House dikeraskan diubah membenarkan larangan pengeboran